ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Huikea kiekkonäytelmä LG Gardenissa

Kollit - Kärpät 6 - 5 VL (3-3)(1-1)(1-1)(0-0)

Kollit katkaisi tappioputkensa ottamalla tärkeän voiton Kärpistä. Tulos kolmen erän jälkeen oli 5-5, ja kun jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, oli edessä voittomaalikilpailu. Rankkaraissa sankarin viitan vetivät ylleen kaikki kudit torjunut maalivahti Juho Olkinuora, sekä pohjoisen poika Antti Pehkonen, joka iski voittomaalin C-junioriaikaisen pelikaverin selän taakse. Kollien maalintekijöinä varsinaisella peliajalla kunnostautuivat Tomi Heikkilä ja Veli-Matti Talonen, jotka molemmat iskivät kaksi maalia, sekä Tomi Rouhiainen yhdellä maalillaan. Maalivahti Juho Olkinuoralle kirjattiin 25 torjuntaa.

Ruususen uni

Kollien joukkue nukkui Ruususen unta erän ensimmäiset seitsemän minuuttia, jona aikana vierailija rokotti kahdesti. Kotijoukkueen herätyskello soi vasta, kun Jaakko Turtiainen hiillosti Kärppien parasta pelaajaa Joonas Komulaista, jonka seurauksena molemmat lähtivät istumaan kakkosta väkivaltaisuudesta.

Kotijoukkue avasi silmänsä ja iski tasavajaalla kahdesti Tomi Heikkilän ja Veli-Matti Talosen toimesta. Heikkilä jatkoi hyviä otteitaan siirtämällä Kollit 3-2 -johtoon, kun peliä oli pelattu 14:06. Heikkilä oli lähellä viimeistellä hattutempun kymmenessä minuutissa, kun kärkäs Kolli-hyökkääjä pääsi alivoimalla yksin läpi. Kärppien Antti Rautiola veti kuitenkin pidemmän korren.

Erän lopussa Kärpät tuli tasoihin Mikael Granlundin tasoitusmaalilla. Näin erätauolle siirryttiin 3-3 -lukemissa.

Tehotonta ylivoimaa

Toisen erän alussa. Kärppien jäähyillessä, tarjottiin Kolleille avaimia ottelun ratkaisemiseen hopeatarjottimella. Ylivoima pyöri kuitenkin vain kulmissa, eikä kunnon laukauksia saatu aikaiseksi.

Kollien 4-3-johtomaali sen sijaan oli suoraan rapakon takaa. Joni Karjalainen syötti ringetteviivan kohdassa liukuneelle Tomi Rouhiaiselle, joka veti raudanlujan rannelaukauksen maalin oikeaan yläkulmaan. Veto osui riman alla olevan pehmusteeseen, josta kuuluu pelaajalle niin nautittava ääni ”tsup”. Tämä huikea maali kirjattiin aikakirjoihin 33:33.

Kotijoukkue sai pelata erän lopussa lisää ylivoimaa, mutta enempää maaleja ei nähty.

Erän viimeinen vaihto oli kohtalokas. Kotijoukkueella oli hyökkäyspään aloitus, ja viisikon tarvitsi vain pitää kiekko Kärppien puolustusalueella. Liukas Joonas Komulainen pääsi kuitenkin livahtamaan pakin ja laidan välistä läpiajoon ja tekemään 4-4 -tasoitusmaalin, kun erää oli jäljellä vain 18 sekuntia.

Kollien ansaitsema taukojohto jäi vain haaveeksi.Jännitys säilyi loppuun asti

Erän alussa Veli-Matti Talosen hirmuveto siniseltä siirsi Kollit 5-4 -johtoon. Komea maali oli ”Tallu Veloselle” (kuvassa) illan toinen. Riemua ei kuitenkaan kestänyt kuin 37 sekuntia, sillä Kärpät tuli jollain käsittämättömällä tavalla tasoihin seuraavassa vaihdossa. Kiekkofraasi ”maalin jälkeisen vaihdon tärkeydestä” tuli toteen samoin kuin erän loppujen pelaaminenkin.

Ottelun lopussa kotijoukkueelle tarjoamalla tarjottiin voittoa, sillä Kollit pääsi pelaamaan 5-3 - ylivoimaa. Kärppäpuolustus kuitenkin kesti ja näin siirryttiin kaukaloiden kaksintaisteluihin, eli voittomaalikilpailuun.

Juho Olkinuora teki tyhjäksi Kärppien kaikki kolme yritystä ja kun Antti Pehkonen siirsi kiekon varmasti verkon perukoille, nappasi Kollit kaksi tärkeää sarjapistettä. Voittokantaan palannut kotijoukkue katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Palkitut

Veli-Matti Talonen pokkasi Kiekkolehden ykköstähden sekä Ravintola Ukko-Munkin Kollien nälkäisin pelaaja- lahjakortin. Kaksi maalia masinoinut Tomi Heikkilä palkittiin kakkospalkinnolla.

Muuta

Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Heikki Miettinen pohti sunnuntain kolumnissaan suomalaisen ja pohjoisamerikkalaisen juniorikiekon eroja. Miettinen toi esiin nuorten junioreiden taklauskiellon, joka pätee kotimaisessa sarjassa.

Esimerkiksi kun taklaukset ovat kiellettyjä nuorempana, on niiden antaminen ja vastaanottaminen vaikeampaa myöhemmin. Tämä tulee esiin lähes joka kerta, kun sarjan paras taklaaja Jesse Koskinen antaa kovan, mutta pusun vastustajalle. Tällöin tuomarin käsi nousee nopeammin kuin haettaessa vapaaehtoisia Playboy-talon Halloween partyyn.

Jääkiekko on kontaktilaji ja taklauksilla pyritään horjuttamaan vastustajan peliä. Mikäli taklattava kuitenkin kyyristyy juuri ennen osumaa, niin pitääkö tilanteesta viheltää 2+10 minuuttia taklaajalle, vai neuvoa taklattua pitämään pään ylhäällä ja ottamaan taklauksen vastaan?

Siinä pohdittavaa juniorisarjojen otteluihin.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11