ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Italiaanokollin yhteenveto kaudesta

Kollien takalinjoilla luutinut italialaispakki Roland "Krieghund" Hofer istuutui piinapenkkiin kertomaan mietteitään kuluneesta kaudesta ja suomalaisesta säästä.

Ensimmäisen kautensa ammattimaisessa valmennuksessa harjoitellut ja pelannut 18-vuotias Hofer vakuuttaa heti haastattelun aluksi, että oppi paljon suomalaisen huippuvalmennuksen myötä.

"Italiassa ei paljon opetettu mitään. Nyt tiedän jo, että kiekko on se musta kuminen esine siellä jäällä ja joukkueiden tavoite on saada se kiekko vastustajan maalivahdin selän taakse. Paitsion opin myös tuntemaan, kotipuolessahan vihelletään paitsioita vain viheltämisen ilon vuoksi silloinkin kun tilanne ei ole paitsio", Hofer kiteyttää oppivuotensa ilmeisesti suurimman annin.

Italialaisessa valmennuksessa Hofer koki pelaajien usein päässeen liian helpolla, sillä valmentajat eivät uskaltaneet (tai osanneet) vaatia. Oliko kuinka vaikeaa sopeutua vaativaan ja ammattimaiseen harjoitteluun Kolleissa?

"Olihan se erilaista, mutta nautin siitä että vaadittiin paljon. Ei kenenkään pidä päästä helpolla. Koen kehittyneeni kauden aikana, mutta vielä on varaa parantaa ja paljon. Nälkää ja intoa riittää. Laukausta pitää saada paremmaksi. Jengikaverit antoivat aika paljon kuittia kauden ainoasta maalistani, heitin syöttömielessä kiekon maalin eteen ja se pomppi sisään. Siitä tehtiin vähän turhan iso asia jälkeenpäin jengiläisten toimesta!"

Alkukaudesta Hofer pelasi pienessä roolissa, mutta vuoden vaihteen jälkeen isompaa roolia alkoi löytymään ja nuorukainen olikin kauden jälkipuoliskolla joukkueen parhaita puolustajia etenkin tehotilastoja tutkaillessa. Tuliko kauden aikana kertaakaan tilannetta eteen, missä kaverin italialainen kiekkotausta näkyi rumana virheenä?

"Hahah, kyllä minut tunnisti italialaiseksi muutama viikko sitten. Eräs vastustajan pelaaja vei minua yks-ykkösessä kuin mätää lihaa ja valmennus antoi minulle siitä lempinimen Linnanmäki!"

Tasoerosta maiden välillä kertoo paljon se, että Hofer ei uskoisi kovinkaan monen kotikylänsä juniorin pärjäävän A-nuorten SM-liigassa.

"Vipitenon junnut ovat käytännössä kaikkien ikäluokkien Italian mestareita. Silti en usko, että täällä pärjäisi kovinkaan moni. Ehkä eräs täälläkin tryoutilla ollut hyökkääjä voisi pärjätä, mutta vähissä ne kaverit ovat. Oli kiva huomata että toinenkin italialainen pelaaja, Simon Kostner, pelasi JYPissä hyvän kauden."

"Tässä sarjassa oli muutama todella kova joukkue. Hieno muisto on se, kun Espoossa pelasimme Bluesia vastaan hyvän pelin ja voitimme heidät marraskuussa 5-2. Bluesilla on muutama todella hyvä pelaaja ja oli aika vaikeaa puolustaa heitä vastaan, taitavia ja hyväliikkeisiä jätkiä oli paljon", saapasjalkamaan kiekkolähettiläs muistelee.

Hoferille on kertynyt maajoukkuetehtäviä nuoresta pitäen. Kuluneen talven aikana Hofer nimitettiin maajoukkueessa puolustajien valmentajaksi. Maajoukkueen toisen valmentajan tehtäviin kuului puolustajien valmennus, mutta päävalmentaja näki että Hoferilla olisi joukkuekavereilleen paljon annettavaa. Tämä outo ja totuudenmukainen kuvio saa nuoren Kollin vaivautuneeksi.

"En halua kommentoida!"

Pienestä parin sadan ihmisen alppikylästä Stadiin ja Kallioon muuttanut Hofer ei kulttuurishokkia kokenut Suomeen saapuessaan.

"Olin käynyt täällä jo pari kertaa ennen kuin liityin Kolleihin. Suomalainen ruoka maistuu paremmalta mitä enemmän sitä syö. Jos on ollut huonot safkat, voin aina mennä Valintataloon ja ostaa broilerpyörykät!"

Runkosarjassa 38 ottelua ja pisteet 1+4=5 tehnyt Hofer on kiitollinen mahdollisuudestaan pelata IFK:n paidassa.

"Tämä oli unelmani, päästä Italiasta pois ja Suomeen kehittymään. Tämä oli oikea askel minulle ja ensi kaudella aion painaa töitä entistä kovempaa. Palaan pian kotiin jossa hoidan koulun loppuun ja saan toivottavasti taloustieteiden paperit ja voin keskittyä sen jälkeen vain ja ainoastaan jääkiekkoon. Lupaan myös syödä paljon pastaa, niin ei kenenkään mielikuvat italialaisista hajoa!"

Jotta kollinuorukainen ei pääsisi liian helposti kesälomalle, on haastattelun loppupuolelle aika laittaa muutama kiperä kysymys.

Mikä olisi tulos, jos Joonas Tanska ja Juha Fagerstedt pelaisivat shakkia juhannusyönä? "Fagulla olisi homma hanskassa puoleenväliin asti, sitten Joden kokemus siivittäisi hänet voittoon. Se olisi pitkä ja dramaattinen taistelu..."

Olet läpiajossa ja vastassa on Frans Tuohimaa / Juho Olkinuora, miten pistät limpun verkkoon? "Tuohimaalle heittäisin pari terävää kikkaa. Olkinuoralle en edes yrittäisi maalia, lämäisin viidestä metristä täysillä puhelimeen."

Mitä tekisit jos Ilari "Vauvapoliisi" Melart heittäisi hanskat tiskiin? "No huh, yrittäisin vain selvitä hengissä!"

Mitä jäät kaipaamaan Suomesta? "Jään kaipaamaan kylmää ja pimeää loskaista talvea."

© Jukka Suutari


 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11